2021 KURBAN BAYRAMI 1

Bayram geliyor. Uzun bir tatil başlıyor. Gördüğüm kadarıyla herkes kendisini tatil yörelerine atmış vaziyette, geçen sene pandemi yüzünden yapılamayan tatili de bu seneye ekledik gibi gözüküyor.

Chicago’da ziyaret ettiğim bir Bahai tapınağında şöyle bir cümle okumuştum:

İletişim araçlarının teknolojik gelişmeler dolayısı ile alabildiğine arttığı günümüzde insanlar belki de en yalnız günlerini yaşıyorlar.

Ben bayram günlerimi Tuzla’da geçirmek istiyorum çünkü çok kalabalık yerlerden sıkılıyorum. Sakin ortamlarda içime dönerek bazı şeyleri daha derin sorguluyabiliyorum.

Bana göre bayramların amacı hızla akıp giden yaşamın içerisinde bir soluk almak ve nereye gittiğimizi sorgulamaktır. Bir başka amaç da uzun zamandan beri görmediğimiz insanları ziyaret etmek ve hatırlarını sormaktır.

Ben bu bayram iki şey yapacağım, önce covid geçirdiğini bildiğim tüm arkadaşlarımın hatırını soracağım, mümkünse ziyaret edeceğim.

Bayramlar insanların birbirine destek olmaları gereken zamanlardır. Ben bu günler boyunca nöbetçi Koç olarak ihtiyaç duyan kişilere elimden geldiğince destek olacağım. Bir not gönderip randevulaşmamız yeterli.

Ülkemiz zor günler geçiriyor, ama her şeye rağmen iyimserliğimizi korumalıyız.

Tüm Linkedin dostlarımızın ve Koç meslektaşlarımın bayramlarını kutluyorum.

Kategoriler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir