KİTAP OKUMAK ÜZERİNE

Bir çok kişi kitap okuyor, bunu daha çok gelişmek, donanımlarını ve becerilerini arttırmak için yapıyorlar. Ancak bana göre gerçek anlamda kitap okumak üç etaptan oluşur.

Önce okuyacaksınız, bu sizin için bir Girdi olacak. Sonra okuduğunuz şey üzerine düşünüp kendi perspektifinizden farklı şeyler üreteceksiniz. Bu bir işleme süreci, girdi üzerinden yeni çıktılar yaratmak olarak düşünülebilir. En son aşama ise ürettiğiniz bilginin başkalarıyla paylaşılması, yani Çıktı üretmek. Bu üç aşamayı tamamlamadan kitap okumuş olmazsınız. Kısacası kitap okumak insanı yeni ilhamlara taşıyan, değiştiren bir süreç olmalı.

Sadece kitap okumak değil tüm hobiler ve günlük işiniz de aynı bakış açısı ile görülebilir. Çalıştığınız şirkette size verilen görevi yapmanızın yeterli olduğunu düşünebilirsiniz ve böyle de görülebilir. Ama sizi asıl geliştirecek olan şey yaptığınız iş üzerinde düşünmek, yeni öneriler ve çözüm geliştirmek olacaktır. En önemlisi de düşündüğünüz şeyleri ancak paylaşırsanız gerçekleştirebileceğinizi hatırlamaktır.

En son tahlilde ise her şey dönüp dolaşıp iletişim becerilerine dayanır. Gerçekten kitap okuyabiliyor musunuz? Gerçekten kendinizi ifade edebiliyor musunuz? Gerçekten diğer insanları dinliyor musunuz?

Kategoriler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir